
Co říká pěna 1. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká a nemusíte být zrovna zkušení pivaři. Tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme.
Pěna je rovná, hustá, hutná, krémová bez bublin a sahá k hornímu okraji sklenice
Výčepní načepoval pivo na jeden zátah. Věděl, že sklenice, do které čepuje pivo, musí být perfektně umytá a mokrá. Pivo bude mít optimální říz. Tak je to správně. Na zdraví!
Více o kvalitě a péči o pivo naleznete na www.bernard.cz/cs/kvalita.
Další zprávy
-
13. listopadu 2024
Silvestr v pivovaru
Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vá...Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vás je jediné – včas si zajistit místo.
Vstupenky na Silvestr u nás v Pivnici Na Štokách jsou už nyní k dostání na recepci centra nebo on-line zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/akce/silvestr-2024
Jednou ranou vyřešíte program na poslední den v roce a zároveň pořídíte pěkný dárek pod stromeček.
Těšíme se vás.
-
24. října 2024
Vážíme si dobrých hospod. Ty nejlepší oceňujeme.
Poctivá práce musí být spravedlivě odměněna. Už mnoho let oceňujeme certifikátem kvality provozovny, které svědomitě pečují o to, aby zákazník dostáva...Poctivá práce musí být spravedlivě odměněna. Už mnoho let oceňujeme certifikátem kvality provozovny, které svědomitě pečují o to, aby zákazník dostával co nejlepší pivo. Že je restaurace nebo hostinec držitelem certifikátu se zákazníci nově dozví z velkých bronzových plaket na fasádě provozovny.
„Už se to dnes možná nenosí, ale my jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo Bernard“.
Perfektně načepované pivo postavené před zákazníka je posledním z mnoha kroků, které k uznání vysoké kvality provozovny vedou. Pivovar sleduje např. také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard.
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo v pivovaru v našem návštěvnickém centru. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven parádní velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Nejnovějšími držiteli certifikátu nejvyšší kvality jsou Hospůdka Jiřická a hospoda Na Mlýnku v Humpolci, Hybrálecká hospoda a hospoda Na Škole v Opatově na Jihlavsku, bar U Žihadel v Moravských Budějovicích a bar U Seňora v Telnici u Brna, Titanic v Břeclavi, Hospoda Na Vinici v Blatné, Restaurace Na Chaloupce ve Skalné, Restaurace Dudák v Nejdeku, restaurace Na Patě v Aši, Bernard Bar v Olomouci a Piváreň Káčko v Žilině na Slovensku.
-
5. prosince 2024
Petr Bende zahrál, Vánoce můžou přijít
Proud čiré muzikantské energie a radosti proudil ve velkých dávkách z pódia během koncertu Petr Bende Tria v našem návštěvnickém centru. Autor hudby i...Proud čiré muzikantské energie a radosti proudil ve velkých dávkách z pódia během koncertu Petr Bende Tria v našem návštěvnickém centru. Autor hudby i textů, zpěvák a multiinstrumentalista za 27 let tradičních vánočních koncertů našel návod na to, jak sestavit vyvážený program z vlastních energických a poetický písní a inspirací lidovou hudbou či evergreeny. Petr Bende má navíc dar přívětivé komunikace s publikem, které výkony jeho tria ocenilo opakovanými ovacemi vestoje. S podporou cimbálu (Michal Grombiřík) a basové kytary (Jiří Hrabovský) zde Petr Bende odehrál koncert, který neměl slabou chvilku.
Nejbližší akcí pro veřejnost v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci je Silvestr 2024 (31. prosince), živá hudba se do prostor pivovaru vrátí 18. února 2025 s vystoupením Ivana Hlase. Zpěvák a autor mnoha úžasných písní tu vystoupí za doprovodu dvou fenomenálních instrumentalistů, kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby. Vstupenky na obě akce jsou k dostání na recepci centra a na webu www.navstivtebernard.cz.
-
2. prosince 2024
Na svátky jsme připravili dva speciály
Na letošní svátky jsme uvařili dvě unikátní piva – polotmavý Adventní speciál a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny. Vánoce ve sklenici Prv...Na letošní svátky jsme uvařili dvě unikátní piva – polotmavý Adventní speciál a limitovanou edici Ležáku s chmelem z Vysočiny.
Vánoce ve sklenici
Prvním ze speciálů je Adventní speciál Bernard, polotmavý ležák, který je se svojí podmanivou vůní a chutí ideální volbou v předvánočním čase v hospodách a restauracích. „Polotmavou třináctku s hustou pěnou jsme uvařili z výběru kvalitních sladů – českého, bavorského, karamelového a čokoládového,“ popisuje Josef Vávra, vrchní sládek a generální ředitel pivovaru.Adventní speciál má příjemnou vůni s tóny karamelu a sladu, harmonickou chuť a vyváženou hořkost, kterou zajišťuje kombinace několika druhů chmele. Obsah alkoholu činí 5,6 %, hořkost dosahuje 32 jednotek hořkosti (IBU). K dostání je výhradně čepovaný v hospodách a restauracích.
Ležák s chmelem z Vysočiny
„Koření“ pro druhou sváteční novinku, Ležák s chmelem z Vysočiny, narostlo na loni založené chmelnici v nadmořské výšce 560 metrů. Na svahu za městem pivovar poprvé vypěstoval a sklidil úrodu ze 144 rostlin šesti odrůd chmele.„Chmel z naší chmelnice je plnohodnotný, aromatický a pivo z něj lidem chutná. Navazuje tak na tradici, kdy jsem chmel do speciálu pěstoval několik let jen doma na zahradě,“ říká Josef Vávra. Ležák s chmelem z Vysočiny je svěží jedenáctka s obsahem alkoholu 4,7 % a hořkostí 38 IBU.
Speciály ve vybraných prodejnách a restauracích
Oba speciály jsou limitovanou záležitostí, k ochutnání budou od prvního adventního týdne v podnicích s čepovaným pivem Bernard, Ležák s chmelem z Vysočiny bude dostupný i v lahvích ve značkových prodejnách pivovaru. -
28. listopadu 2024
Chinaski, Divokej Bill, Tublatanka… Bernard Fest 2025 je připraven
Mig 21, Rybičky 48, Kateřina Marie Tichá… Program Bernard Festu 2025 je kompletní a začal předprodej vstupenek. 20. a 21. června 2025 se na dohled od ...Mig 21, Rybičky 48, Kateřina Marie Tichá… Program Bernard Festu 2025 je kompletní a začal předprodej vstupenek. 20. a 21. června 2025 se na dohled od pivovaru odehraje program sestavený z toho nejlepšího na české a slovenské scéně.
V pátek festival zahájí vystoupení talentované autorky a zpěvačky Terezy Balonové, na kterou naváže kapela Wohnout a legendární slovenská Tublatanka. Večerní atmosféru rozproudí Mig 21 a první den festivalu vyvrcholí koncertem skupiny Chinaski.
Sobota nabídne dopolední program pro děti, který odstartuje Bombarďák a písně tradičního hosta festivalu Jaroslava Uhlíře. Odpoledne potěší fanoušky české hudby Dalibor Janda, z jiného soudku zahraje a zazpívá Kateřina Marie Tichá. Večer přinese nezapomenutelnou show díky energickým kapelám Mr. Irish Bastard, Divokej Bill a Rybičky 48.
„Každý rok se snažíme vytvořit program, který si užije celá rodina. Festival Bernard Fest je kombinací skvělé hudby, výjimečné atmosféry a našeho piva, které k tomuto víkendu neodmyslitelně patří,“ uvádí za pořadatelský tým pivovaru Zdeněk Mikulášek.
Vstupenky na festival budou až do konce roku k dispozici za 1 200 korun, následně bude jejich cena směrem k blížícímu se termínu festivalu růst. Je možné si je koupit na stránkách www.bernardfest.cz, v Návštěvnickém centru Bernard, ve značkové prodejně Bernard v Jihlavské ulici a v předprodeji Měkis v Humpolci.
Nezapomeňte si v kalendáři označit termín 20. a 21. června 2025 a dorazit na Horní náměstí v Humpolci za skvělou hudbou, nezapomenutelnými zážitky a špičkovým pivem Bernard!
www.bernardfest.cz -
27. listopadu 2024
Česká klasika v pivovaru
Od 27. listopadu do 1. prosince vám v naší Pivnici Na Štokách nabídneme speciální menu zaměřené na českou klasiku. Těšte se třeba na vepřový řízek z ...Od 27. listopadu do 1. prosince vám v naší Pivnici Na Štokách nabídneme speciální menu zaměřené na českou klasiku. Těšte se třeba na vepřový řízek z krkovice smažený na sádle s bramborovým salátem nebo na hovězí guláš s pivem Lavina a jemným žemlovým knedlíkem. Jako sladkou tečku na závěr doporučujeme Honzovy buchty s povidly a rumovou omáčkou.
Rezervaci pohodlně vyřídíte online https://www.navstivtebernard.cz/cs/pivnice nebo na telefonu 565 300 287.
Těšíme se na vás.