Co říká pěna 4. díl
Pěna k českému ležáku neodmyslitelně patří. Je to víc než jen poklička, pod kterou je to hlavní. Už když se blíží sklenice od výčepu, podle pěny poznáte, co vás čeká. A nemusíte být zrovna zkušení pivaři, tohle u nás máme všichni pod kůží. Pěna předem říká, jestli si na pivu pochutnáme nebo ne.
Když dostanete pivo s pěnou, ve které jsou velké bubliny, pěna se ztrácí před očima, a na vnitřní stěně sklenice jsou shluky bublinek,...
...jděte jinam.
Tady se o pivo neumí postarat. Problém bude nejspíše v čistotě skla, které nebylo správně umyto. Poznáte to i tak, že po dopití piva nenajdete žádné pivní krajky neboli kroužky na vnitřní stěně sklenice. Ale do téhle situace se vlastně nedostanete, jste poučeni a z tohoto podniku jste před chvílí odešli.
Předešlé díly:
Další zprávy
-
24. prosince 2024Každý den může být štědrý. Šťastné a veselé!
-
19. prosince 2024
Nejnovější Bernard Bar je v Táboře
V srdci historického města Tábor je nový Bernard Bar. Stylový interiér, široká nabídka perfektně čepovaného piva a výtečná gastronomie už během prvních týdnů udělaly z nového podniku v Divadelní ulici vyhledávané místo pro posezení s přáteli i atraktivní prostor pro firemní akce.
Provozovatelem je Vladislav Skoumal, ostřílený gastronom s více než dvacetiletou praxí. „Zkušenosti jsem získával v různých podnicích, několik let jsem mohl stát po boku renomovaného šéfkuchaře Martina Svatky. Pracoval jsem i jako číšník nebo provozní. Všechno se mi dnes hodí, když nestíháme nebo někdo z týmu chybí, tak zaskočím v kuchyni nebo na place,“ říká Vladislav Skoumal, který nový bar rozjel s velkou podporou a pomocí své ženy.
„Kromě skvělého piva je mi sympatický způsob komunikace značky Bernard, opravdu si jde vlastní cestou,“ komentuje zahájení spolupráce s Rodinným pivovarem Bernard šéf podniku. Podle něj byl start nové provozovny úspěšný. „Lidé jdou za značkou, také jsou zvědaví, co je tu nového. Děláme všechno pro to, aby se sem zákazníci rádi vraceli a zdá se, že se to daří. Už máme štamgasty. A do konce roku máme vyprodáno, zájem si tu udělat třeba firemní předvánoční večírek nás mile překvapil.“
Kompletní rekonstrukce a nové možnosti
Dům, kde bar sídlí, koupil Rodinný pivovar Bernard a nechal jej kompletně zrekonstruovat. Do dvou podlaží se vejde bezmála stovka hostů, s letní zahrádkou je kapacita ještě o třicet míst vyšší. Kromě baru zde vznikly i kancelářské a skladovací prostory. Rekonstrukci, která vdechla nový život starému domu v centru města, se podařilo uskutečnit za pouhé čtyři měsíce.Unikátní koncept měkké franšízy
Princip Bernard Barů a Bernard Pubů je tzv. měkká franšíza. Podniky sdílí jednotný koncept a pivo značky Bernard, ale provozovatelům zůstává prostor pro jedinečnost. Pivovar například neurčuje dodavatele nealko nápojů či surovin do kuchyně atp. Podnik v Táboře je čtrnáctou franšízovou provozovnou v síti Bernard Barů a Bernard Pubů.Více informací naleznete na stránkách www.bernardbar.cz
-
16. prosince 2024
Rozsvítili jsme pivovar
Že se blíží Vánoce se u nás pozná nejen podle toho, že jsme uvařili Adventní speciál. Tradičně také nazdobíme a rozsvítíme pivovar. Skromně se domníváme, že mu to docela sluší a že jsme i my přidali trochu světla ke sváteční atmosféře v našem městě. A pokud si v tomto čase najdete i chvilku na setkání s rodinou, přáteli nebo kolegy, pak už nezbývá než popřát šťastné chvíle, dobrou chuť a na zdraví.
-
13. listopadu 2024Silvestr v pivovaru
Po všem shonu před svátky si v pohodě a bez starostí užijte závěr roku. My se postaráme o skvělé pití a jídlo, o živou muziku a krásné prostory. Na vás je jediné – včas si zajistit místo.
Vstupenky na Silvestr u nás v Pivnici Na Štokách jsou už nyní k dostání na recepci centra nebo on-line zde: https://www.navstivtebernard.cz/cs/akce/silvestr-2024
Jednou ranou vyřešíte program na poslední den v roce a zároveň pořídíte pěkný dárek pod stromeček.
Těšíme se vás.
-
24. října 2024
Vážíme si dobrých hospod. Ty nejlepší oceňujeme.
Poctivá práce musí být spravedlivě odměněna. Už mnoho let oceňujeme certifikátem kvality provozovny, které svědomitě pečují o to, aby zákazník dostával co nejlepší pivo. Že je restaurace nebo hostinec držitelem certifikátu se zákazníci nově dozví z velkých bronzových plaket na fasádě provozovny.
„Už se to dnes možná nenosí, ale my jsme přesvědčeni, že má smysl dělat věci pořádně, poctivě. Platí to samozřejmě i pro pivo a všechno, co k němu patří, protože ze skvělého piva mají radost a prospěch všichni. V první řadě zákazník, který si pochutná a má hezký zážitek. Stejně tak hostinský, kterému se rád vrátí spokojený host. A samozřejmě pivovar, pro který je výroba piva smyslem existence,“ vysvětluje spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard. „Certifikát kvality je ale především sdělením pro zákazníky o tom, kde dostanou dobré pivo Bernard“.
Perfektně načepované pivo postavené před zákazníka je posledním z mnoha kroků, které k uznání vysoké kvality provozovny vedou. Pivovar sleduje např. také skladování piva, péči o výčepní zařízení i celkovou hygienu provozovny, znalosti personálu atd. „Certifikace není konečná meta. Jedná se o trvalý závazek kvality vůči pivovaru, především ale vůči zákazníkům, aby se rádi vraceli,“ upozorňuje Stanislav Bernard.
Certifikáty si postupně přebírají zástupci oceněných podniků přímo v pivovaru v našem návštěvnickém centru. Provozovatelé si kromě diplomů do interiéru mohou dát na fasády svých provozoven parádní velkou bronzovou desku, kterou si převzali od spolumajitelů pivovaru Stanislava Bernarda a Josefa Vávry.
Nejnovějšími držiteli certifikátu nejvyšší kvality jsou Hospůdka Jiřická a hospoda Na Mlýnku v Humpolci, Hybrálecká hospoda a hospoda Na Škole v Opatově na Jihlavsku, bar U Žihadel v Moravských Budějovicích a bar U Seňora v Telnici u Brna, Titanic v Břeclavi, Hospoda Na Vinici v Blatné, Restaurace Na Chaloupce ve Skalné, Restaurace Dudák v Nejdeku, restaurace Na Patě v Aši, Bernard Bar v Olomouci a Piváreň Káčko v Žilině na Slovensku.
-
5. prosince 2024
Petr Bende zahrál, Vánoce můžou přijít
Proud čiré muzikantské energie a radosti proudil ve velkých dávkách z pódia během koncertu Petr Bende Tria v našem návštěvnickém centru. Autor hudby i textů, zpěvák a multiinstrumentalista za 27 let tradičních vánočních koncertů našel návod na to, jak sestavit vyvážený program z vlastních energických a poetický písní a inspirací lidovou hudbou či evergreeny. Petr Bende má navíc dar přívětivé komunikace s publikem, které výkony jeho tria ocenilo opakovanými ovacemi vestoje. S podporou cimbálu (Michal Grombiřík) a basové kytary (Jiří Hrabovský) zde Petr Bende odehrál koncert, který neměl slabou chvilku.
Nejbližší akcí pro veřejnost v Návštěvnickém centru Bernard v Humpolci je Silvestr 2024 (31. prosince), živá hudba se do prostor pivovaru vrátí 18. února 2025 s vystoupením Ivana Hlase. Zpěvák a autor mnoha úžasných písní tu vystoupí za doprovodu dvou fenomenálních instrumentalistů, kytaristy Norbiho Kovácse a violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby. Vstupenky na obě akce jsou k dostání na recepci centra a na webu www.navstivtebernard.cz.