Příchuť je skutečně z grepu
Naše nové nealkoholické pivo s příchutí grepu se stalo příjemným překvapením. Není divu, že si povedená kombinace chutí piva a opravdového grepu získává stále více příznivců. Při výrobě stačilo „jen“ správně použít dvě poctivě vyrobené základní složky – dobré nealkoholické pivo a příchuť, která je získaná ze skutečných plodů grepu, nikoliv z chemických náhražek.
„Měli jsme k dispozici tři druhy aroma, přírodní, přírodně identické a syntetické. Dodavatel předpokládal, že sáhneme po nejlevnější syntetické verzi, k jeho překvapení jsme ale vybrali tu přírodní. To je opravdový grep. Když jsem poprvé ochutnal, věděl jsem, že je to ono. Není to „sladká limonáda“, ale skutečné příjemně hořké pivo s opravdovou chutí a vůní grepu,“ ohlíží se za vznikem nápoje vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Nefiltrovaný Bernard Free Grep Bitter neobsahuje žádné konzervanty a je mírně doslazovaný sladidlem z rostliny stévie. K dostání je ve značkových prodejnách Bernard a podnicích, které čepují pivo Bernard.
Neprobádanou cestou
První vlastní nealkoholické pivo začal Rodinný pivovar Bernard vařit v roce 2006 se zavedením bodového systému pro řidiče s nulovou tolerancí alkoholu. O rok později přišel pivovar s novinkou – jako první začal vyrábět polotmavé nealko Jantar. Vlastní cestou se pivovar vydal i v roce 2009, kdy se mu podařilo otevřít nový segment trhu. Uvedl nealkoholické pivo s přírodní švestkovou šťávou. Úspěšnou Švestku za rok následovala Višeň. K novému trendu se následně připojili další výrobci. Oba nápoje jsou dodnes oblíbenou součástí nabídky pivovaru, letos rodinu nealkopiv rozšířil Grep.
Další zprávy
-
3. dubna
Poslední šance
Máme tu už jen několik lahví Pivní pálenky Bernard, ročník 2023. Doplňte si sbírku, zásoby nebo si prostě „jen“ dopřejte něco fantasticky čistého, silného a lahodného na pití.
K dostání ve značkových prodejnách Bernard a v našem e-shopu.
-
8. dubna
Dobyli jsme Londýn
„Hromadu zlata“ si veze z Londýna Rodinný pivovar Bernard. Jeho piva na tamní degustační soutěži European Beer Challenge 2024 získala čtyři zlaté, tři „dvojité zlaté“ a k tomu ještě dvě stříbrné medaile. Porotci tu posuzovali stovky vzorků piv z celého světa.
„Výsledek nás samozřejmě velmi těší. Pivovary z celé planety do této soutěže přihlásí stovky piv, a tak každá jedna medaile má svoji hodnotu. Že máme hned devět medailí a mezi nimi i ty úplně nejvyšší, svědčí o tom, že pivo vaříme dobře a má další potenciál, když chutná i daleko za hranicemi,“ řekl k úspěchu piv Bernard vrchní sládek a generální ředitel pivovaru Josef Vávra.
Tzv. dvojité zlato, udělované pivům s nejvyšším bodovým hodnocením, získala piva Bernard Desítka, Jedenáctka a nealkoholická Švestka. Další čtyři zlaté medaile porotci udělili Dvanáctce, svrchně kvašeným pivům Bohemian ALE, IPA a také novému nealkoholickému Grepu. Sbírku doplňují dvě stříbrné medaile pro Sváteční ležák a Jantarový ležák. S takovým skóre patří Rodinný pivovar Bernard k vůbec nejúspěšnějším účastníkům této prestižní soutěže.
Mezinárodní soutěž European Beer Challenge dává pivovarníkům příležitost soutěžit s nejuznávanějšími světovými značkami. Všechny ze stovek přihlášených piv jsou anonymně degustovány předními evropskými obchodníky, aby identifikovali ta nejlepší piva na trhu. Soutěže se mohou účastnit pivovary všech velikostí z jakékoliv země na světě.
Rodinný pivovar Bernard v roce 2023 celkem získal 57 různých ocenění, nejvíce z degustačních soutěží za pivo. Ocenění získal i pivovar, Návštěvnické centrum Bernard, Pivní pálenka Bernard, spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard byl oceněn jako osobnost marketingu. -
8. dubna
Školili jsme v Litvínově
Náš „cestující sládek“ Miloš zavítal do litvínovského Bernard Baru, aby proškolil personál a vysvětlil jim, jak správně čepovat a pečovat o naše pivo.
Naši „cestující sládci“ pravidelně navštěvují provozovny, pomáhají obsluze a majitelům se školením personálu i péčí o pivo, aby Váš zážitek z jeho pití byl dokonalý!
Na zdraví! Na zážitky! -
8. dubna
Nový kabát pro pivnici v Opavě
S novými provozovateli dostala pivnice i nový "kabát". V Opavě nyní mohou milovníci dobrého piva vyrazit do Pivnice Gól, která po letech dostala nový vzhled. V pivnici si můžete vychutnat i medailemi ověnčenou Černou dvanáctku. Jsme rádi, že majitelé do toho šli s námi a přejeme jim, ať se daří a pivo ať teče proudem.
Dej Bůh štěstí!
-
8. dubna
12 000 sládků
Ocenili jste celkem 430 restaurací, hospod, hospůdek a barů! Celkem jsme obdrželi 12 000 hodnocení od zákazníků! Ti, kteří dosáhli nejlepšího hodnocení a zároveň jich i dostatek nasbírali, se mohou pyšnit samolepkou s jednoduchým, ale trefným sdělením "Tady mají dobré pivo!"
Doufáme, že v příštím roce se počet rozroste a že se zapojíte do hodnocení třeba i Vy a Vaši přátelé, protože na kvalitě záleží vždycky až na prvním místě!
-
8. dubna
Máme rekord
„Po celou dobu naší existence nepolevujeme ve snaze vařit co nejlepší pivo a poskytovat kvalitní služby. Také se nám trvale daří získávat nové odběratele. A rádi komunikujeme se zákazníky a fanoušky,“ ohlíží se za výsledky loňského roku generální ředitel a vrchní sládek pivovaru Josef Vávra.
„Těší nás, že se nám podařilo dosáhnout takových výsledků i v době velké inflace a bez důležitých exportních zemí. Nicméně platí i nadále, že velikost prodejů není náš hlavní cíl. Nadále budeme usilovat o co nejvyšší kvalitu piva a služeb, a především o dobré vztahy se zákazníky i mezi námi v pivovaru. To jsou hodnoty, se kterými jdeme i do nového roku,“ připomněl spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Hranici 400 tisíc hektolitrů se Rodinnému pivovaru Bernard podařilo přesáhnout poprvé v roce 2019, v následujících letech přišel pokles prodeje v důsledku opatření proti šíření covidu. V roce 2022 byl výstav pivovaru bezmála 398 tisíc hektolitrů piva.
Pivovar sídlící na Vysočině v Humpolci exportuje dvacet procent své produkce do 25 zemí světa, nejvíce na Slovensko, do Švédska a do Bulharska. Rodinný pivovar Bernard zaměstnává 260 lidí, dalších 30 osob zaměstnává humnová Sladovna Bernard v Rajhradě u Brna. V roce 2022 pivovar otevřel ve svém areálu Návštěvnické centrum Bernard.